唔知點駁電制, 請幫忙
發表於 2008-10-30 21:00
lamly

[會員]
留言:4篇

〔私人訊息〕

有冇師傅知道呢隻電制既線點駁? 用黎做冷氣開關的
圖片位置:http://www.clipsal.com.hk/common/images/product_files/485.jpg
回應:1  於 2008-10-30 22:59
站長

[管理員]
留言:2434篇

〔私人訊息〕

好難有人答你,怕你出事....
回應:2  於 2008-10-31 20:26
Tung

抽氣扇可用,電制有10A冷氣都可用
回應:3  於 2008-10-31 21:32
etc2004

[會員]
留言:2882篇

〔私人訊息〕

你可以打開另一個同型的制, 研究下點駁
咁跟住咁駁就得囉
回應:4  於 2008-11-01 20:05
驚到冇野講

個電掣有L駁火線,N駁零線,E駁水線,最好搵有電牌師傅做,自己駁好危險
回應:5  於 2008-11-02 05:45
kkl

[會員]
留言:1422篇

〔私人訊息〕

燈制唔曾有LNE

CLIPSAL制應是TWO WAY

我們講多錯多 LAMLY 你搵師傅幫手算啦
回應:6  於 2008-11-08 13:23
bunbunhk

[會員]
留言:5篇

〔私人訊息〕

睇背面先教到..如果係有四位的,你睇下有對白色線接左落其中一邊..果邊係接負載...令一邊係來電...[最好用它表它它佢先]但你要有做電的基本知識先好自己整...冇的你請人整比較好...10a的制冷氣最好唔好用...一部一匹機大約4a..起動電流約三倍10a唔足夠,短時間可以用得耐就好易燒...用15~20a比較好
回應:7  於 2008-11-09 00:30
lamly

[會員]
留言:4篇

〔私人訊息〕

多謝晒各位既解答, 你們太好了!
回應:8  於 2008-11-09 08:51
河馬

[會員]
留言:132篇

〔私人訊息〕

來氣同制線要雙對,掉轉左會跳制,唔識就搵師傅幫手。
回應:9  於 2008-11-26 23:41
學師仔

[會員]
留言:22篇

〔私人訊息〕

先關總掣,才安裝曲架掣,紅色線L,黑色線N,黃綠色水線!最好找個電氣技術員安裝,人工包料約二百至三百。

回應這篇留言

名字:

內容:

閣下的IP為「54.242.8.162」,來自「美國」。
發表留言表示閣下同意公開IP位置的第二組最後一位和第四組全部數字,
顯示為「xx.xx2.x.162」,若不同意請勿發表回覆。
討論區內所有留言只代表留言者意見,並不代表本站立場。
本網站不保證所有內容皆正確無誤